Smådjursförsäkring

Precis som för hundar och katter finns det försäkringar för smådjur. Dessa försäkringar är oftast enklare utformade och täcker främst kostnader för besök hos veterinären.  Med tanke på att djurens vård inte finansieras av skattepengar kan ett besök hos veterinären bli en kostsam historia för den som inte har försäkrat sitt husdjur. De flesta smådjursförsäkringarna erbjuder en fast summa för självrisken som brukar ligga mellan 500- 800 kronor. Veterinärvårdsförsäkringen kan variera mellan olika försäkringsbolag och det är därför väldigt viktigt att kolla upp vad som gäller för just det försäkringsbolag som man tecknar sin försäkring hos. Men i regel så brukar veterinärvårdsförsäkringen gälla upp till 10 000 – 20 000 per år och inkludera djur som fåglar, kanin, marsvin, minigris och reptiler.

Precis som andra försäkringar så kan man tjäna flera tusen per år genom att jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag. Idag finns dem flesta försäkringsbolag på internet vilket gör det betydligt lättare att jämföra dem än att gå runt till alla.

Vill man snabba på processen ytterligare kan man använda sig av en jämförelsesida som helt enkelt gjort jobbet åt dig. Dessa sidor brukar lista försäkringsbolagen på ett lätt och överskådligt sätt så att man snabbt får sig en bild över vilket försäkringsbolag som passar en bäst. Sen är det bara att gå in på försäkringsbolagets hemsida och sicka in sin ansökan. Dock bör man vara noggrann med att läsa igenom avtalet för att försäkra sig om att det inte finns några dolda avgifter och att försäkringen täcker sitt husdjur ordentligt.